Vizyon ve Misyon

Vizyon

Küreselleşmenin büyük bir ivmeyle arttığı zaman diliminde, farklı kültürlerin bir arada yaşama, yaşaması bağlamında göç ve hareketliliğin dorukta olduğu süreç, kültürlerarası iletişim çalışmalarının önemini en üst seviyelere çıkarmıştır. Ulusal sınırların her alanda hızlıca kaybolduğu bu süreçte KİM'in bakış açısı: Üniversite öğrencilerinin "dünya bireyi" olarak geleceğe hazırlanmaları konusunda üniversitelere önemli bir görev düşmekte olduğu ve KİM gibi merkezlerin bu süreçte üniversiteye önemli katkı sağlayacağıdır.

Misyon

21. Yüzyılda küreselleşmenin getirdiği rekabet ortamında güçlü kalmak ve toplumsal refahını arttırmak isteyen ülkelerde önem verilmesi gereken önceliklerin başında eğitim gelmektedir. Üniversitelerimizin; gençlerimizi çağımızın bilgi toplumunda sahip olacakları yeni rollerine en iyi şekilde hazırlanması için, öğretim elemanlarının mentörlüğünde öğrencilere yenilikleri (inovasyonu) takip etmeleri, kültürlerarası ve disiplinler arası alanlarda deneyim sahibi olmalarına olanak sağlamaları gerekmektedir. Bu açılardan farklılıklara dair önyargılar azaltılarak, empatinin önem kazandığı iletişim oratamlarında barış ve huzur sağlanmasına katkıda bulunmak da merkezimizin misyonudur. Böylece bireylerin hızla değişen bilgi toplumuna katılımı; yeni bilgiler kazanması, yeteneklerini geliştirmesi, yaşam boyu öğrenmeyi benimsemesi, araştırmacı ruhunun gelişmesi ile mümkün olabilecektir.

Nitekim 21. yy ortalarında henüz tanımlanmamış mesleklere de eleman yetiştirmekte olduğumuzun farkında olarak, bireyin bu vasıflarla dünya toplumuna hazırlanması, üniversitemizde çok boyutlu ve disiplinler arası düşünebilen ve çeşitli becerilerle donatılmış eğitimcilerin varlığıyla gerçekleştirilebilir.

Kültürlerarası İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimizin misyonu, dünyada sınırların kalktığı ya da göçlerle esnediği günümüzde, "birbirleriyle iletişim kurabilen, farklılıklarla yaşayabilen ve hatta birbirlerinden farkları olmadığını anlayarak birbirlerine empati, hoşgörü ve sevgiyle bakan insanlardan oluşan bir dünyanın oluşmasına katkı sağlamaktadır.